din ploi – povesti cu fosti.

se rasucesc nuferii in vant. si ploua. se ridica valurile ca o gura cautatoare de vazduh ca apoi sa se spulbere intr-o picatura – curcubeu. parca, pe muteste, vuietul se intretaie,si tot ceea ce ti se pare ca ti se joaca in fata ochilor ca o vedenie, e sarutul dintre cer si pamant, o imbratisare sublima, a mainilor-apa, care se lungesc,cresc si apoi descressc ca radacini, crengi, frunze si muguri e cea care ajunge si la tine. o simti pana in maduva oaselor,in durerea aceea dulce cu care smulgi din pamant firele de iarba verde in plina vara si razi candtand versuri din copilarie de aducere a ploii. si iti musti buzele pana ti se inrosesc,si ai gust de fragi pe varful limbii,si dincolo de ploaia dezlantuita de afara danseaza lalelele si ielele. e doar o primavara, dar de ce nu ar fi ar fi mai multe ca intr-un trusou, ca sa te poti imbia din toate minunatiile universale pe care acest magnific anotimp ti le aduce la indemana, ca sa le gusti dulceata. si sa iubesti cu libertate tot ceea ce stiintific inima ta alege, tot ceea ce atinge, tot ceea ce cugeta si mangaie.

se rasucesc nuferii intre gleznele mele. m-au blocat aici,intre jumatate de pas catre inainte si inapoi. ploaia ma zvanta ca un soare deviant. te vad doar pe tine in timp ce pamantul casca apa sub talpile mele si tot ceea ce simt sub picioare sunt radacinile tumefiate de soare.

nu-ti cer nimic.pana la urma primavara va da inapoi si nuferii vor pluti in deriva fara aripi,cu tenul curat,fara pistrui.

iar eu voi fi la cafea,pe bulevard, cu restul nimfelor pudrate si rujate fals.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s