goneam adesea prin toamna cand eram tanara.ma incaltam cu vantul si alergam printre crengi si frunze si radeam.incercam sa nu zgarii,sa nu ranesc sau nu mut din neatentie frunza de pe locul ei.ma strecuram printre castelele toamnei ,printre vuietul ei.

acum pasesc alene printre frunzele moarte.incerc sa nu le inrobesc sub calcaiul cizmei si nici sa nu le mut din mormantul lor .culorile gonite odata,vantul acela … se intepenesc intre palme si ma gadila pe sub piele.vuieste toamna in mine,in radacinile mele de pe camp,din sat,din cosul fumegand a lemne cu pofta de ger si de inghet.

m-as tavali prin padure printre scaieti si urzici,printre muschi de afine si musuroaie de furnici,printre frunze moarte,avansate post -mortem la grad de general printre cuvinte desarte si promisiuni netinute,printre labiritul asta al vietii care imi fuge de sub picioare… m-as tavali prin tine toamna ca sa raman nemiscata si uda,fecioara violata si ostracizata la marginea lumii,pustnic juruind tacere si rugaciune,copila timida si straina de lume…

dar cand eram tanara cantam printre tine,alergam cu vantul in picioare si radeam,iar acum sunt plina de tine in suflet,ingaduindu-ti adesea surasuri si ganduri …
si vorbe scrise si vorbe nespuse,gandite ,soptite

Anunțuri

7 gânduri despre „

  1. multumesc frumos mihaela. frumusetea cuvintelor se rasfata mult cu adorarea si cu alte emotii asemanatoare.insa de multe ori cele mai frumoase metafore,cele mai inaltatoare exspresii sunt cele simtite,cele care infioreaza si cele care bucura. pentru acestea,cuvintele sunt intodeauna de prosos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s