ploaie de vara

Iubesc apropierea ploii, implantarea ei pe pamant. De fiecare data ploaia imi picura povesti de departe .. Am ciudata senzatie ca pamantul ploua cerul, ca lumea e pe dos. Ma simt impotmolita in monotonia sacadata a picaturilor ce zgarie ritmat fereastra. Simt ca ma scurg in acest sistem matricial al lumii, devenind o parte a intregului, un pachet de vise expirate care se balanseaza inainte si inapoi coordonat de bunul plac al papusarilor universali.

Ma intreb daca mai simte cineva timpul ca mine.Ma intreb daca ii mai percepe cineva atingerea fina si usor ispititoare care te cheama la dans in mijlocul furtunii?

Odata,demult fiorul acesta nebun de placere intra prin tine si iesea prin mine,incolacindu-se intre matele noastre fierbinti .Ne infruntam impreuna temerile si priveam infricosator de taciturni manifestarea de vointa salbatica a naturii. Atunci,dar numai atunci, stiam ca ne-am nascut pentru a ne cunoaste. Atunci te credeai supraom.Nu puteai concepe ca ai fi putut descreste fiind iubit si iubind. Si au trecut anii,si ai crescut si mai mult dar nu asa cum o fac oamenii obisnuiti.TU ai crescut inapoi,pana la momentul +26 cand ai hotarat sa ceri un DA in baza unui sentiment depreciat de autoanaliza. Iar eu,cea imbulinata de ploi si de soare, am crecut verde,verde aprins si verde ascuns si verde rotund ,implinit,chiar daca visele mele s-au dezintegrat calcate in picioare de marsul ploilor de peste ani.

E ciudat cum ploaia ma umple de bucurie si teama totodata.Sunt vie,sunt vie,vie,vie. Si ploaia aceasta e prezentul.mereu prezentul. Promisiunea unei alte ploi de vara se anunta magnifica de fiecare data : mai cruda,mai plina,mai sofisticata,mai ispititoare – ca mine in fiecare dimineata de luni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: